DE WERELD VAN...

Nylholuna is een verborgen vallei dat al eeuwenlang verscholen ligt voor de mens. Sinds de schepping der tijd was de vallei veel uitgebreider. De mens ontwikkelde zich echter in een razend tempo, waardoor de Nylholunanen gedwongen werden in een klein gebied te gaan leven. De wezens van Nylholuna hebben er met behulp van magie voor gezorgd dat de vallei verborgen bleef voor het menselijk oog, of dat het er op zijn minst onaantrekkelijk uit zag.

Waar gaat het boek over?

Julia Jonker is het hoofdpersonage van het boek. Ze groeide op in een weeshuis in de mensenwereld, maar moest noodgedwongen vertrekken omdat het failliet ging. Samen met haar voogd Caroline gaat ze op zoek naar haar enige familielid waarvan de contactgegevens bekend zijn: haar oom Thomas. Hij woont echter als kluizenaar afgezonderd diep in het bos, dus Julia staat niet bepaald te springen om bij hem in te trekken. Na een doodvermoeiende reis arriveren Caroline en zij bij Thomas' houten boshuisje. Het heeft enige tijd nodig - Thomas heeft jarenlang geen woord meer met een mens gesproken en is daardoor een beetje in de war - maar dan besluit Julia's oom dolgelukkig dat hij haar met alle liefde zou willen opnemen in zijn kleine woonplaats. Julia neemt afscheid van Caroline en trekt bij hem in om haar leven bij hem te beginnen.

Aiden Dusk is een doodgewone herborist in het boerendorpje Clove. Op jonge leeftijd is hij zijn ouders kwijtgeraakt en hij woont nu alleen in zijn eigen huis. Dag in dag uit verzorgt hij zijn kruidentuin. De plantjes zijn de enige reden dat hij zijn dag door komt. Wanneer hij ineens een duidelijk verdwaald meisje vindt, verandert zijn leven definitief.

 

Sylvar Lake is Aidens beste vriend. Ze zijn samen opgegroeid. Hij woont met zijn ouders en zijn oudere zus in een huisje in Clove. Als hij op een dag de gevreesde en al eeuwenlang verdwenen Nachtelfen in de buurt spot, rent hij terug naar zijn geboortedorp om iedereen te waarschuwen. Nylholuna zal nooit meer hetzelfde zijn.

 

Klik                                voor informatie over de individuele boeken en waar je ze kunt bestellen!

 

Klik                                om naar Boekscout te gaan en de boeken te bestellen!

 

 

Benieuwd hoe dit verder gaat?

[Bevat exclusieve informatie!]

MIJN NIEUWE BOEK: TUSSEN VUUR EN REGEN

Het volgende stuk bevat informatie over mijn nieuwe boekenserie!

 

Tussen Vuur en Regen wordt een fantasyserie waarin ik dieper inga op de cultuur, geschiedenis en worldbuilding van het land. Ik heb een eigen geloof gecreëerd en in tegenstelling tot Nylholuna schrijf ik nu vanuit meerdere personages, zodat je een beter beeld kunt krijgen van de wereld waarin zij leven. Bij Nylholuna was dat alleen het perspectief van Julia, nu volg ik de verhalen van Saelin en Savea.

 

 

 

Bekijk hieronder de flaptekst & afbeeldingen van personages

OP HET CONTINENT VAN SAELIN VALIR IS ALLE TOEGANG TOT MAGIE AL DECENNIA LANG VERDWENEN. AAN HET LEVEN ZONDER DE ELEMENTA IS MEN INMIDDELS GEWEND GERAAKT.

 

Dat alles verandert echter wanneer de troepen van hun aartsvijand de hoofdstad aanvallen. Rond diezelfde tijd wordt de magie op onverklaarbare wijze bevrijd en verdwijnen er plotseling overal mensen, waaronder Saelins beste vriend. Saelin is vastberaden om haar land en geliefden te beschermen en achter de complexe antwoorden te komen. Ook als dat betekent dat ze, tegen ieders waarschuwing in, voet moet zetten in het tot de wortels vergiftigde land van haar vijand.

Personages (mijn oc's), van links naar rechts: Saelin, Savea en Ferian

Disclaimer: geen van de gebruikte afbeeldingen is van mij. Rechten behoren toe aan de eigenaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas' huis in het bos

De kaart van Nylholuna, getekend door mij

SAELIN VALIR

 

Saelin (uitgesproken als See-lin) is het hoofdpersonage van mijn nieuwe boek. Ze is een boogschutter en traint paarden in voor de cavalerie. Haar vader is de landheer van de bekende en welvarende handelsstad Vallimea. Met haar zal het boek beginnen en haar verhaal wordt geschreven vanuit een ik-perspectief.

 

 

 

De tekening is gemaakt door Corinne Taylor: @sncinderart op Instagram.