Nylholuna is een verborgen vallei dat al eeuwenlang verscholen ligt voor de mens. Sinds de schepping der tijd was de vallei veel uitgebreider. De mens ontwikkelde zich echter in een razend tempo, waardoor de Nylholunanen gedwongen werden in een klein gebied te gaan leven. De wezens van Nylholuna hebben er met behulp van magie voor gezorgd dat de vallei verborgen bleef voor het menselijk oog, of dat het er op zijn minst onaantrekkelijk uit zag.

Waar gaat het boek over?

Julia Jonker is het hoofdpersonage van het boek. Ze groeide op in een weeshuis in de mensenwereld, maar moest noodgedwongen vertrekken omdat het failliet ging. Samen met haar voogd Caroline gaat ze op zoek naar haar enige familielid waarvan de contactgegevens bekend zijn: haar oom Thomas. Hij woont echter als kluizenaar afgezonderd diep in het bos, dus Julia staat niet bepaald te springen om bij hem in te trekken. Na een doodvermoeiende reis arriveren Caroline en zij bij Thomas' houten boshuisje. Het heeft enige tijd nodig - Thomas heeft jarenlang geen woord meer met een mens gesproken en is daardoor een beetje in de war - maar dan besluit Julia's oom dolgelukkig dat hij haar met alle liefde zou willen opnemen in zijn kleine woonplaats. Julia neemt afscheid van Caroline en trekt bij hem in om haar leven bij hem te beginnen.

Aiden Dusk is een doodgewone herborist in het boerendorpje Clove. Op jonge leeftijd is hij zijn ouders kwijtgeraakt en hij woont nu alleen in zijn eigen huis. Dag in dag uit verzorgt hij zijn kruidentuin. De plantjes zijn de enige reden dat hij zijn dag door komt. Wanneer hij ineens een duidelijk verdwaald meisje vindt, verandert zijn leven definitief.

 

Sylvar Lake is Aidens beste vriend. Ze zijn samen opgegroeid. Hij woont met zijn ouders en zijn oudere zus in een huisje in Clove. Als hij op een dag de gevreesde en al eeuwenlang verdwenen Nachtelfen in de buurt spot, rent hij terug naar zijn geboortedorp om iedereen te waarschuwen. Nylholuna zal nooit meer hetzelfde zijn.

 

Klik             voor meer informatie over de twee boeken.

 

Klik             om naar Boekscout te gaan en ze te bestellen!

 

 

Benieuwd hoe het verder gaat?

[Bevat exclusieve informatie!]

Thomas' huis in het bos

De kaart van Nylholuna

DE WERELD VAN...

Bekijk de boektrailer!

x